Klantverhalen
Klantverhalen
3 min

Gold Rush met Kadans

3 min

Het gewenste resultaat was eenvoudig maar essentieel: een leuke dag waarin medewerkers elkaar op een informele manier konden leren kennen, los van de dagelijkse werkcontext. Een dag die dynamisch en competitief zou zijn, passend bij de energie en groei van Kadans als bedrijf.

De dag zelf was gezegend met prachtig weer, en de keuze voor Fort Vuren als locatie bleek een schot in de roos. Gold Rush, de gekozen teambuildingactiviteit, paste perfect in de omgeving van het fort en zorgde voor een magische combinatie van competitie en samenwerking. Susanne van Leeuwen, directiesecretaresse en medeorganisator van het evenement, deelt graag haar ervaring en inzichten rondom de organisatie van deze activiteit.

Als directiesecretaresse en organisator van evenementen speelt Susanne van Leeuwen een cruciale rol bij Kadans. Samen met haar collega Mirijam heeft ze de verantwoordelijkheid voor het jaarlijkse personeelsevenement, waarbij alle 140 medewerkers, zowel nationaal als internationaal, samenkomen. De recente groei van het bedrijf en de uitbreiding naar verschillende Europese locaties maakten de behoefte aan een effectieve manier van kennismaken des te belangrijker.

Doelgerichte keuzes voor een succesvolle dag

Met een groeiende organisatie en medewerkers verspreid over Europa was het doel van de dag tweeledig: kennismaken en een competitief element toevoegen. Hoewel in de eerste selectie Beat the Box als winnaar uit de test kwam, viel de uiteindelijke keuze toch op Gold Rush. Na overleg tussen Kadans en Windshift bleek de omgeving te mooi te zijn om niet te benutten, waardoor gekozen is om de omgeving van Fort Vuren te betrekken in het evenwicht tussen samenwerking en competitie. Susanne benadrukte het belang van samenwerking en de omgeving als cruciale elementen voor het succes van de dag.


De verwezenlijking van doelen: samenwerking en competitie

Het behalen van de doelen was een feit. De middag was gevuld met samenwerking en competitie, waarbij Gold Rush perfect in elkaar zat. Voor sommigen was het wellicht overweldigend, maar de begeleiding vanuit Windshift, met strategiebesprekingen en stapsgewijze begeleiding, zorgde voor een gestructureerde en plezierige ervaring. Ook waren de opdrachten heel verrassend, waardoor medewerkers soms behoorlijk buiten hun comfort zone moesten treden om nét nog even die extra leuke foto of filmpje te maken. Dit zorgde voor leuke situaties met veel gelach, wat de collegialiteit heeft versterkt.


Het effect: kennismaking en verbinding

Het verschil voor en na de activiteit mag dan niet direct tastbaar zijn in de dagelijkse werkzaamheden, maar het heeft zeker bijgedragen aan een betere onderlinge kennismaking. De activiteit heeft de fysieke afstand natuurlijk niet weg kunnen nemen, maar de drempels om elkaar te benaderen zijn voelbaar lager. De informele sfeer tijdens de activiteit heeft de afstand tussen collega's verkleind, wat een positieve invloed heeft op de teamdynamiek.

Sfeer van enthousiasme en diversiteit

De sfeer tijdens de activiteit was goed en levendig. Deelnemers werden fanatiek en het diverse karakter van de activiteit, met het maken van foto's en andere creatieve elementen, voegde een extra dimensie toe aan de ervaring. Omdat er bij Gold Rush veel elementen komen kijken was het in het begin soms nog onduidelijk, maar gedurende het spel werd dit steeds duidelijker en de deelnemers steeds fanatieker.


Samenwerken met Windshift: soepel en persoonlijk

Over de samenwerking met Alessandra van Windshift kan Susanne kort zijn: "Die was helemaal super." Ze waardeerde het meedenken van Windshift, de gerichtheid op de behoeften van Kadans en de bereikbaarheid van het team. De voorbereiding was grondig en gestructureerd, en de activiteit zelf verliep als een geoliede machine. "Ze hadden zelfs van tevoren de omgeving op Google Maps uitgeplozen zodat ze hier zo mogelijk gebruik van konden maken."

De kracht van een gouden herinnering

De teambuildingactiviteit bij Kadans, georganiseerd door Windshift, heeft meer dan alleen de gewenste resultaten opgeleverd. Het evenwicht tussen competitie en samenwerking, de prachtige locatie en de soepele samenwerking met Windshift hebben bijgedragen aan een dag vol dynamiek, verbinding en enthousiasme. De gouden herinneringen aan Gold Rush zullen Kadans nog lang bijblijven als een waardevolle ervaring van samenwerking en teambuilding, waardoor de groeiende organisatie nog sterker verenigd is in haar streven naar succes. En afsluitend heeft Susanne nog een mooi open eindje: "Wie weet zien we elkaar opnieuw bij onze personeelsdag van 2024."

Ben je op zoek naar nog meer inspirerende verhalen? Leuk, kijk gerust hier even rond.

Categorieën