Bridging the Divide

 

Deelnemers blokarten

24 - onbeperkt

1 - 2 uur

Een constructie project met beperkte middelen, communicatie barrières en harde deadlines

Bridging the Divide is een krachtige teambuilding activiteit waarbij teams slimme project management vaardigheden nodig hebben en een goede relatie opbouwen met hun klant. Het doel is om een brug te bouwen die voldoet aan de klant specificaties met beperkte middelen, communicatie barrières en harde deadlines.


De teams zijn tegelijk opdrachtgever en klant. Ze maken een brugdeel en ze geven tegelijkertijd de opdracht aan een ander team om een brugdeel te bouwen. Je moet je dus verplaatsen in de positie van de ander om de juiste brug te kunnen maken. Alle brugdelen worden versierd en voorzien van slogans. Tijdens de finale worden de brugdelen aan elkaar gekoppeld tot één grote aaneengesloten brug die alles met elkaar verbindt. 

De deelnemers moeten handig communiceren en de informatie filteren op wat belangrijk is en wat niet. Ook verplaatsen ze zich zowel in de klant als in de opdrachtgever. Het uiteindelijke doel is om met alle teams samen te werken tot één grote brug. 


Er zijn veel parallellen met de werkomgeving bij dit team building spel. Na afloop houden we graag een debrief om de geleerde lessen te vertalen naar de dagelijkse praktijk.  

De Teambuilding effecten van Bridging the Devide:

Focust op één doel

Focust op één doel

Een gezamenlijk doel geeft richting en focus en verbindt medewerkers.
Beter Samenwerken
Een groep specialisten maakt nog geen team. Zorg dat je het maximale uit je medewerkers haalt.
Relaties bouwen en netwerken
Eén op één relaties vormen de basis van elke vorm van samenwerken.
Creativiteit bevorderen
Oefen om net even anders te kijken en zo originele en creatieve oplossingen te vinden.
Communicatie verbeteren
Effectief communiceren vergt oefening. Het is een spel tussen zenden en ontvangen op basis van echt persoonlijk contact.
Catalyst global team building product
Deze activiteit bieden we exclusief aan in Nederland. Beproefd en getest door Catalyst partners wereldwijd.