Bedrijfsuitje
Alex ten Klei
Bedrijfsuitje
10/18/2017
2 min
1

7 voordelen van een activiteit tijdens de kerstborrel of nieuwjaarsborrel

10/18/2017
2 min
1

Ieder jaar na de zomervakantie komt ergens weer die onvermijdelijke vraag. Wat gaan we doen richting het einde van het jaar? Wordt het een traditionele kerstborrel, een etentje, oudejaarsfeest of nieuwjaarsborrel of zullen we dit jaar eens iets heel anders gaan doen? Het meeste is al een keer gedaan en je wilt het liefste dat iedereen komt. De kerstborrel of nieuwjaarsborrel is immers een ideaal moment om even terug te blikken en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Daarnaast is het goed voor de team spirit en het is een mooie manier om je collega’s te ontmoeten die je minder vaak ziet.

Veel bedrijven kiezen ieder jaar voor een borrel met lekkere hapjes, muziek en eventueel nog een band en een externe locatie. De setting en het samenzijn met je collega’s doen de rest. Er zijn alleen een aantal manieren om een nog grotere impact te hebben. Eén van deze manieren is om een team building activiteit te koppelen aan de jaarlijkse borrel. Helemaal als je een activiteit kiest die gericht is op samenwerken en waarbij je op een ontspannen manier contact hebt met de overige deelnemers. Een overzicht van de voordelen.

Het is wat anders dan normaal

Een kerstborrel met een activiteit is geen gewoonte. Het is daarom een keer wat anders dan je normaal doet. Als je een goed programma kiest dan heb je een originele invulling en maak je het voor iedereen leuk.

De organisatie kost niet veel tijd. 

Het kost weinig moeite om een activiteit aan de borrel toe te voegen. Je hebt al je collega’s al gezellig bij elkaar en er is al een borrel georganiseerd. Veel activiteiten kan je op locatie doen dus of je nu een externe locatie hebt gehuurd of als het bij jullie op kantoor is maakt hiervoor niet zoveel uit.

Je hebt interactie met veel collega’s

Een goed gekozen spelvorm zorgt voor interactie met veel verschillende collega’s. Ook met de collega’s die je misschien niet zo vaak ziet of spreekt. Je doorbreekt hiermee de standaard groepsvorming van de werkvloer.

Je leert collega’s beter kennen

Juist de informele sfeer van een borrel zorgt ervoor dat je jouw collega’s op een andere manier leert kennen. Een origineel spel zorgt daarbij dat je kennis en kwaliteiten ontdekt van collega’s die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien.

Het is leuk om iets samen te doen

Misschien wel de beste reden om samen met je collega’s iets te doen. Samen iets leuks doen zorgt voor een betere sfeer. Good vibes only!

Het kost je geen werktijd

Je hoeft niet apart een team buildings programma te organiseren waardoor je er geen (extra) werktijd voor kwijt bent op een andere dag.

Iedereen kan mee doen. 

Hoe leuk een borrel ook kan zijn, niet iedereen zit erop te wachten. Er zijn ook mensen die een hekel hebben aan kerst- of nieuwjaarsborrels. Door een activiteit toe te voegen verlaag je zo de drempel en kan iedereen mee doen.

 

Reacties
Categorieën