teambuilding op bedrijfslocatie
Alex ten Klei
2 min

Teambuilding op eigen kantoor of bedrijfslocatie

2 min

Een teambuilding activiteit kan je op verschillende plekken organiseren. Als eerste kan je kijken of je het intern op jullie eigen bedrijfslocatie wilt doen of extern op een locatie buiten jullie eigen bekende omgeving. Meestal kiezen onze klanten voor een externe locatie, maar er is ook wat voor te zeggen om het op jullie bedrijfslocatie te doen. Hieronder bespreken we de zeven grootste voordelen van het houden van een teambuilding activiteit bij jullie op kantoor. 

1 Kostenbesparing

Een van de meest directe voordelen van het organiseren van teambuilding activiteiten op de bedrijfslocatie is de besparing op kosten. Er is geen noodzaak om externe locaties te huren, wat aanzienlijke uitgaven kan besparen. Bovendien hoeven er geen transportkosten te worden gemaakt voor het verplaatsen van medewerkers naar een andere locatie. Deze besparingen kan je vervolgens gebruiken om het programma verder aan te kleden. Bijvoorbeeld met

  • (extra) goede catering
  • Een keynote spreker over een relevant onderwerp dat aansluit bij de teambuilding
  • Een uitgebreide evaluatie om de link te leggen naar de dagelijkse praktijk
  • Een teambuilding programma met meer inhoud

2 Gemak en Toegankelijkheid

Het houden van teambuilding activiteiten op de bedrijfslocatie zorgt voor een hoge mate van gemak en toegankelijkheid. Medewerkers hoeven niet te reizen, wat tijd bespaart en de planning vereenvoudigt. In veel gevallen is de bedrijfslocatie uitgerust met de nodige faciliteiten, zoals vergaderzalen, audiovisuele apparatuur en cateringmogelijkheden. Dit betekent dat de activiteit soepel en efficiënt kan verlopen zonder logistieke complicaties.

3 Verhoogde Betrokkenheid

Wanneer teambuilding activiteiten op de bedrijfslocatie worden gehouden, voelen medewerkers zich vaak meer betrokken en gemotiveerd. Dit komt doordat de activiteit plaatsvindt in hun vertrouwde omgeving, waar ze zich comfortabel en zelfverzekerd voelen. Deze vertrouwdheid kan de deelname en het enthousiasme verhogen en dus ook het succes van de activiteit. Bovendien kunnen activiteiten die op de werkplek plaatsvinden, specifieke werkgerelateerde problemen en uitdagingen aanpakken, wat de relevantie en de impact vergroot.

4 Continuïteit en Samenwerking

Een teambuilding activiteit op de bedrijfslocatie biedt de mogelijkheid om continuïteit en samenwerking te bevorderen. Het is makkelijker om een brug te leggen tussen de lessen en inzichten die tijdens de teambuilding worden opgedaan en de dagelijkse praktijk. Teams kunnen onmiddellijk beginnen met het toepassen van nieuwe strategieën en vaardigheden, wat zorgt voor een naadloze overgang van teambuilding naar werkgerelateerde samenwerking.

5 Hogere opkomst

Het organiseren van teambuilding activiteiten op de bedrijfslocatie zorgt vaak voor een hogere opkomst. Medewerkers zijn doorgaans meer geneigd deel te nemen aan activiteiten die geen extra tijd of moeite van hun kant vergen, zoals reizen naar een externe locatie. Bovendien kunnen eventuele persoonlijke verplichtingen of reistijdbarrières worden vermeden, wat de algehele deelname verhoogt. Een hogere opkomst betekent dat meer teamleden profiteren van de teambuilding activiteiten, wat bijdraagt aan een sterkere, meer samenhangende teamsfeer en betere groepsdynamiek.

6 Minder verlies aan productiviteit

Een ander significant voordeel van het organiseren van teambuilding activiteiten op de kantoorlocatie is de toename in productiviteit. Of beter gezegd, doordat het minder tijd kost aan reizen verlies je minder productieve uren. Wanneer teambuilding direct op de werkvloer plaatsvindt, kunnen de medewerkers sneller terugkeren naar hun reguliere taken zonder tijd te verliezen aan reizen. Dit betekent dat de onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden minder is, waardoor de continuïteit van belangrijke projecten en taken gewaarborgd blijft. 

7. Flexibiliteit programma

Je bent niet afhankelijk van een locatie voor de indeling van jouw programma. Je kunt kiezen voor een custom indoor teambuilding activiteit of een op maat uitgezette outdoor activiteit in of bij jullie bedrijfslocatie. 

Conclusie

Het organiseren van teambuilding activiteiten op de bedrijfslocatie biedt aanzienlijke voordelen, waaronder kostenbesparing, gemak, verhoogde betrokkenheid en bevordering van continuïteit en samenwerking. Deze voordelen dragen niet alleen bij aan het succes van de teambuilding zelf, maar ook aan de algehele productiviteit en cohesie binnen het team. Overweeg daarom om uw volgende teambuilding activiteit intern te organiseren en profiteer van deze waardevolle voordelen.