Binnen een team zijn er meerdere culturen, maar voor een bedrijf zijn er centrale kernwaardes

 Activeer cultuur & kernwaarden via teambuilding

Versterk het hart van jullie organisatie

Ontdek de speelse en veilige omgeving van een teambuilding activiteit


In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag, is het ontwikkelen van een actieve, betrokken en dynamische bedrijfscultuur cruciaal voor succes. Een belangrijk onderdeel van de cultuur zijn de kernwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. Het bewust onderhouden van de bedrijfscultuur kan op vele manieren. Een bijzonder effectieve manier is om hier een teambuilding activiteit voor te gebruiken.


Een teambuilding activiteit zorgt voor een speelse en veilige omgeving  om een serieus onderwerp als de kernwaarden toch een lichte lading mee te geven. Deelnemers voelen zich op hun gemak en dat verlaagt de drempel om met elkaar het gesprek aan te gaan over gedrag.  


Onze programma's hebben een positieve impact op de bedrijfscultuur wat zorgt voor een productievere en veerkrachtige organisatie. Ontdek hoe jouw organisatie kan profiteren van deze veranderingen. Bekijk welke activiteiten in het bijzonder geschikt zijn om de bedrijfscultuur te activeren.  

The Biig Picture team aan het schilderen

The Big Picture

Deelnemers maken een levensgroot kunstwerk dat de strategie en visie van het bedrijf vertegenwoordigt
Citybuild stad verlicht

City Build

City Build is een realistische simulatie van het ontwerpen en het van de grond af opbouwen van een stad.
Chain Reaction samenwerken

Chain Reaction

Teams creëren een reeks eenvoudige machines die samen een uitgebreide kettingreactie worden.
Beat the Box overzicht

Beat The Box

Daag jezelf en je team uit met 'Beat the Box', een spannende escape-room-ervaring waarbij jullie onder tijdsdruk puzzels oplossen en codes kraken om de box te verslaan!
Animate custom teambuilding

Animate

Communicatie, planning en coördinatie zijn nodig om een Stop-motion video te maken van een actueel thema in jullie organisatie. Breng jullie kernwaarden tot leven.
Een snel en dynamisch spel met leuke opdrachten

Quickfire

Een razensnel spel dat je als energiser kunt gebruiken, maar ook om jullie kernwaarden te verkennen. 
Outdoor Teambuilding

Values Game

Ontdek tijdens de Values Game hoe kernwaarden praktische instrumenten worden die richting geven en keuzes vergemakkelijken, terwijl teams met tablets en rugzakken de omgeving verkennen en creatieve opdrachten uitvoeren.
Creatieve foto opdracht met speling van perspectief

Urban Challenge

Ga samen met je team op een spannende Urban Challenge, vol met creatieve, actieve en uitdagende opdrachten op een locatie naar keuze, en beleef een onvergetelijk avontuur terwijl jullie foto's en video's maken die later gedeeld worden!

teambuilding Human Skills

Human Skills

Ontdek tijdens de teambuildingactiviteit Human Skills diverse vaardigheden zoals empathie, besluitvorming en vertrouwen door een interactieve tocht met een iPad vol uitdagende checkpoints, waar teams zelf hun leerroute kiezen en in realtime hun voortgang delen met de begeleider.

Wat zijn de voordelen om de bedrijfscultuur te versterken of om de kernwaarden te activeren via een teambuilding activiteit? 


  • Verhoogde betrokkenheid: Teambuilding activiteiten zorgen voor een diepere band tussen collega's, waardoor ze zich meer betrokken voelen bij de organisatie en haar doelen.
  • Verbeterde communicatie: Door gezamenlijke uitdagingen en opdrachten wordt de communicatie tussen teamleden versterkt, wat leidt tot efficiëntere samenwerking en minder misverstanden.

  • Versterkte bedrijfscultuur: Teambuilding biedt de mogelijkheid om de kernwaarden van de organisatie te benadrukken en te integreren in het dagelijkse werk, waardoor een sterkere en coherente bedrijfscultuur ontstaat.

  • Hogere productiviteit: Teams die goed op elkaar ingespeeld zijn, werken efficiënter en productiever, wat direct bijdraagt aan betere bedrijfsresultaten.

  • Meer innovatie: Een hechte teamsfeer bevordert een veilige omgeving voor het delen van ideeën en het nemen van risico's, wat innovatie en creativiteit stimuleert.

  • Verbeterde tevredenheid: Werknemers die zich verbonden voelen met hun team en de organisatie ervaren meer werkplezier en voldoening, wat leidt tot een hogere retentie en minder verloop.

Wil je advies over hoe je kernwaarden in een activiteit kunt verwerken? Onze teambuildingcoaches staan voor je klaar.