big picture
Klantverhalen
Klantverhalen
2 min

The Big Picture met De Wolden-Hoogeveen

2 min

De missie: verbinden door kernwaarden

Het afgelopen jaar stond in het teken van het formuleren van een missie, visie en kernwaarden voor de samenwerkingsorganisatie. Deze basis, gebouwd op verbinding, vertrouwen en eigenaarschap, vond de directie essentieel. Om deze kernwaarden eigen te maken, werd op in september een bijzondere middag georganiseerd waarbij de kernwaarden centraal stonden. Willemijn, met slechts 3-4 weken voorbereidingstijd, ontdekte Windshift via Google en presenteerde twee opties aan de directie: The Big Picture en het bouwen van race-auto's. De keuze viel op schilderen, en de uitdaging werd aangegaan om dit voor 500 mensen in slechts 3 weken te realiseren.

De uitkomst: verwondering en verbondenheid

De spanning was voelbaar, want dit was een nog niet eerder beproefd concept. Er waren peilingen van 'eerst maar eens zien', maar de activiteit overtrof alle verwachtingen. Deelnemers deden fanatiek mee, en de ontknoping was een moment om niet snel te vergeten. Drie doeken werden gecreëerd, elk gewijd aan een kernwaarde. Tijdens het samenwerken kwamen vooral vertrouwen en verbinden naar voren, waarbij het grotere plaatje duidelijk werd. Het resultaat was meer dan Willemijn had durven dromen.

Impact en herinneringen: voor en na de activiteit

De impact van de activiteit was voelbaar, met een duidelijk onderscheid tussen 'voor' en 'na'. In groepen met onbekenden ontstond een lichtheid die nog steeds merkbaar is, zoals wanneer er aan de activiteit wordt gerefereerd door de teamleden. De verbinding is versterkt, en de schilderijen hebben een tastbare plaats gekregen bij de personeelsingang van verschillende vestigingen. Deze dag heeft de basis gelegd voor het verder uitwerken van de VVE: verbinding, vertrouwen en eigenaarschap.

De levendigheid borgen: symbolen in het dagelijks leven

De dag na de activiteit heeft een timmerman de schilderijtjes opgehaald en neergezet bij de personeelsingang van verschillende vestigingen. "Zo houden we het levend", aldus Willemijn. Ook is er een VVE programma gelanceerd rondom de kernwaarden verbinden, vertrouwen en eigenaarschap. Hierbij gaat het om zaken als 'Hoe moet ik mij gedragen?' en 'Wat wordt er van mij verwacht?'.

In de gesprekken komen de schilderijen nog regelmatig langs. Met name die van een poppetje dat nét niet helemaal gelukt is. Willemijn vertelt met een glimlach hoe de romp en de benen perfect op elkaar aansluiten, maar het hoofd er een paar centimeter naast hangt. Oftewel: de communicatie tussen team romp en benen verliep op rolletjes, terwijl er met team hoofd nog wat ruis op de lijn zat. Ook hoort Willemijn collega's nog regelmatig praten bij een schilderij, bijvoorbeeld al wijzend naar een vierkantje dat zij geschilderd hebben. Met het eigenaarschap lijkt het dus ook wel goed te zitten.

De Windshift ervaring: soepel, persoonlijk en onvergetelijk

Het lijkt bijna onmogelijk om een dergelijk evenement voor 500 mensen in zo'n korte tijd te organiseren, maar de samenwerking met Windshift verliep meer dan soepel. Ondanks de korte voorbereidingstijd werden locatieproblemen ter plekke opgelost, wat duidt op de flexibiliteit en toegankelijkheid van het team. Windshift schakelde niet alleen bij de organisatie, maar maakte ook persoonlijk contact met alle betrokkenen, waardoor de activiteit voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk en waardevol werd.

Het schilderij bij de personeelsingang is niet alleen een kunstwerk; het is een symbool geworden van verbinding, vertrouwen en eigenaarschap. Door deze gezamenlijke creatie blijft de impact van de teambuildingactiviteit nog lang voelbaar bij Willemijn en de hele organisatie.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op; we denken graag mee over een passende activiteit.

Categorieën