Catalyst teambuilding congres Zuid Afrika
3 min

Catalyst teambuilding congres Zuid Afrika

3 min

Van 4-8 November 2018 kwamen alle leden van het Catalyst netwerk bij elkaar in Zuid afrika om het 30 jarige jubileum te vieren van Catalyst Global. In totaal kwamen meer dan 45 van s’werelds beste team building bedrijven bijeen die samen actief zijn in 60 verschillende landen.

Gelegen in het Pilanesberg Nationaal Park, op de helling van een twee miljoen jaar oude vulkaan en thuis van Afrika’s ‘Big Five’ was Kwa Maritane Bush Lodge de perfecte locatie voor een congres rond het thema Evolutie.

Het congres startte met een hilarische versie van de tablet quiz Quickfire die de kennis van de team building professionals teste over de geschiedenis van teambuilding. De quiz nodigde de deelnemers ook uit om een blik op de toekomst van teams te werpen en de rol van teambuilding in die toekomst.

Keynote speaker, Quinton Coeteze, gebruikte boeiende verhalen uit de Afrikaanse bush om het natuurlijke menselijk potentieel te laten zien. Quinton daagde de deelnemers uit om de relatie te leggen tussen het succes van hun business en het vermogen om kansen te herkennen en te benutten. Naast financieel succes werd het duidelijk dat het succes van ondernemingen afhangt van de mate waarin individuen en organisaties in staat zijn om blijvende veranderingen door te voeren.

Gamificatie en technologie spelen een steeds belangrijkere rol bij ervaringsgericht leren.

Vier nieuwe technologische teambuilding programma’s werden onthuld. The Infinite Loop, waarbij teams met behulp van een VR bril iemand uit de virtuele wereld moeten redden. Hierbij worden de principes van LEAN toegepast en het concept van continue verbeteringen. Vanaf nu beschikbaar en de verwachting is dat dit de Best Seller wordt voor 2019.

Andere technologische producten die gepresenteerd werden zijn Outbreak, Escape the Island en Red Alert. Elk met een uniek thema en ondanks dat ze allemaal gebaseerd zijn op problemen oplossen en tijdsmanagement richten ze zich op andere aspecten van teamontwikkeling.

Toenemende hyperconnectiviteit brengt de noodzaak voor meer persoonlijk en sociale contacten.

Lubo Tomko, van Extra Ordinary in Slowakije nam iedereen mee in een krachtige en emotionele sessie over verbinding.

Het nieuwe programma  Integrity focust op het beoefenen van kernwaarden en het belang van kiezen voor het juiste in plaats van wat leuk, makkelijk of snel is.

De Sloveense Cultureel Ambassadeur en keynote spreker Miha Pogacnik, nam de deelnemers mee op een muzikale reis met zijn viool via motivatie, betrokkenheid, creativiteit en perfectie.

De teamontwikkelings branche speelt een belangrijke rol bij de betrokkenheid en het welzijn van medewerkers.

Om focus en mindfulness in een conferentie sessie te brengen werd een vernieuwde versie van Meditainment opnieuw geïntroduceerd

Keynote spreker, Fabio Tognetti, daagde de deelnemers uit om nieuwe manieren te vinden om te communiceren, te onderhandelen en om emoties te controleren voor een grotere effectiviteit en meer levensgeluk. Fabio is de oprichter van het Italiaanse Emotinal Training Acedemy.

Een ander thema van het congres en speerpunt voor het Catalyst netwerk is de betrokkenheid bij goede doelen. Het Catalyst netwerk ontving de trofee voor de meeste wereldwijde impacts van Buy1GIVE1 voor de gezamelijke bijdrage aan mensen en communities in nood.

Geven aan een goed doel leidt tot het grootste gevoel van geluk voor de gever als het doel een lokale connectie heeft.

Verschillende nieuwe MVO teambuilding programma’s zijn tijdens het congres gelanceerd. Bij Sole Responsibility oefenen deelnemers team skills terwijl ze een 3-dimensionaal kunstwerk maken van afval van slippers.

Het congres werd afgesloten met Rags to Riches waarbij een gigantisch kunstwerk wordt gemaakt van ongewilde kleding wat aan het einde aan een goed doel wordt gegeven.

“Ik ben trots om onderdeel te zijn van deze gemeenschap. Een verbazingwekkend geïnformeerde, cultureel diverse groep mensen verbonden door een gezamenlijk doel. Ik vertrek met de positieve impact die onze industrie kan brengen voor zowel particulieren als bedrijven over de hele wereld.”

Guy Baker, Catalyst Global CEO.

Ons werk is geëvolueerd van het organiseren van evenementen die teambuilding ondersteunen (iets dat een feel-good-factor creëert en een “leuk is om te doen”), tot initiatoren voor verandering en het faciliteren van teamontwikkeling (essentieel in de hedendaagse zakenwereld voor groei, welvaart en het welzijn van de werknemers). Dit congres bevestigde dat we onze voorsprong behouden, onze relevantie, en dat de vraag naar onze producten en diensten exponentieel zal blijven groeien. De toekomst ziet er gezond uit!

Gerry Skerritt, Dream Team South Africa.

Categorieën